Mountainbike


Trainingstijden

Wat: MTB (techniek) training in verschillende groepen. Duur ongeveer 2 uur.

Wanneer: Iedere woensdagavond van april t/m september, start 1ste woensdag avond van april.
Elke week een gecertificeerde trainer voor techniektrainingen.

Ladies training: Om de 14 dagen (in de even weken) op maandagavond MTB (techniek) training aan een damesgroep, vanaf 1ste maandag avond in april.
Heren starters en degenen die minder intensief willen fietsen zijn hier ook welkom!

Start: Vanaf het Kroonplein te Lemelerveld om 19.00 uur.
“R” in de maand: start om 18.30 uur.

Meedoen: Kom naar het Kroonplein te Lemelerveld en meld dat je graag (een keer) mee wilt fietsen, je bent welkom! 
Kom vrijblijvend kennismaken en neem vriend en/of vriendin mee!


Tijdens deze trainingen komen diverse aspecten van het mountainbiken aan bod: techniek (bochten rijden, kijktechniek, klimmen en afdalen enz.), conditie, snelheid, kracht, etc.

MTB2

Afspraken

Veiligheid gaat boven alles tijdens de trainingen. Er zijn daarom een aantal regels die voor iedereen gelden:

  • Het dragen van een helm is verplicht, geen helm betekent geen training.
  • Draag tijdens de trainingen Cycling Lemelerveld clubkleding. Dit zorgt ervoor dat je herkenbaar bent in het bos als mountainbiker van Cycling lemelerveld en dit is voor de trainers ook prettig.
  • Neem in het voor- en naseizoen altijd een verlichtingssetje mee. Vooral in de maanden april, september wordt het relatief vroeg donker, waardoor je na de training in het donker terug moet fietsen over de openbare weg. Neem dus verlichting mee of laat je na de training ophalen.
  • Gebruik een mountainbike die technisch in orde is. Niets is vervelender dan tijdens de training te stranden door kapotte onderdelen. Bovendien kan het ook gevaarlijk zijn voor jezelf en medebikers. Zorg ervoor dat altijd alles werkt: remmen versnelling etc. en laat bij twijfel je fiets controleren.
  • Mocht je ooit verdwalen of de groep kwijtraken, stop direct met fietsen zodat je niet verder verdwaalt. Wij zullen het snel genoeg merken en je zo weer vinden als je blijft staan.
  • Luister altijd naar je trainer/begeleider zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, bijvoorbeeld met het oversteken van een weg.
  • Durf je iets niet of kun je iets niet geef dit altijd aan. Het is moediger er voor uit te komen dan het niet te vertellen en daardoor jezelf in gevaar te brengen. Als je iets niet durft of kunt kunnen we er vaak langzaam naar toe trainen zodat je na een tijdje zo getraind bent dat je het wel kunt.
  • Heb je medische of andere problemen waar wij rekening mee moeten houden vertel dit voor de training, zodat ook daar rekening mee kan worden gehouden.

Voor het Mountainbike Reglement kijk hier