BT Header4


Mountainbikers opgelet! 

Op 31 oktober organiseert Cycling Lemelerveld de KokkieBikes Hellendoornse bossentocht. 

Tussen 9:00 en 10:00 uur kan er gestart worden vanaf De Huttert bij Luttenberg. Je kunt kiezen uit 3 afstanden: 25, 35 of 50 km. 

Zoals de naam van de tocht al doet vermoeden gaat de uitdagende route o.a. door de Hellendoornse bossen. De routes, met verrassend veel hoogtemeters, beginnen niet al te zwaar maar zeker in de Hellendoornse bossen zullen de beentjes tocht echt serieus aan het werk moeten.  

Dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en verschillende particuliere grondeigenaren hebben we een hele mooie route kunnen maken waarbij je ook op paadjes komt die normaal gesproken niet opengesteld zijn voor mountainbikers. Technische singletracks, pittige klimmetjes, lekkere afdalingen, alles komt aan bod. 

Op een paar punten kan er gekozen worden voor de extra uitdagende en zware “danger roads” voor de meer ervaren mountainbikers, of voor de “chicken-roads” die voor iedereen goed te fietsen zijn. 

Bij de verzorgingspost kun je even op krachten komen met sportdrank en wat te eten, er zijn 2 stops bij de 50 km route. 

Mocht je materiaalpech hebben dan zal de technische post, verzorgt door KokkieBikes, er alles aan doen om je fiets weer in orde te krijgen zodat je weer verder kunt fietsen.  

Het inschrijfgeld is €5,- voor NTFU-leden en €7,- voor niet-leden. Voorinschrijving (via fietssport.nl) is aanbevolen. Deelnemers worden gecheckt op een geldig coronatoegangbewijs. Tot ziens op 31 oktober!  

Startlocatie: (Starten kan tussen 9:00 en 10:00 uur) 

  • De Huttert 
  • Nieuwe Twensteweg 3 
  • 8105 Luttenberg