BT Header4


Na een kletsnatte zaterdag glibberden zondagmorgen ruim 600 deelnemers de parkeerplaats op bij camping de Huttert voor een mountainbiketocht over respectievelijk 25, 35 of 50 km. En dat onder ideale omstandigheden; terwijl in west-Nederland de regen met bakken uit de lucht kwam, scheen is Salland een heerlijk zonnetje; rond de middag stond het kwik zelfs op 15 graden.

Voor velen was het dan ook volop zweten op de vele bultjes in het parcours met een stijgingspercentage tot maar liefst 35 %. Maar de vele mooie afdalingen maakten alles weer goed. Wat was het genieten in dit najaarszonnetje van de heuvels en al die mooie herfstkleuren. De fietsers hadden er maar weinig oog voor, want als je even niet oplet hang je met fiets en al in de bomen.

De organisatie was ook dit jaar weer in handen van Cycling Lemelerveld. Alle routes waren door de vele vrijwilligers met de bekende oranje linten afgezet en lagen er ondanks het water van een dag eerder perfect bij. Op de verzorgingspost bij restaurant de Uitkijk kon het vocht en de energie weer aangevuld worden en was de stemming ook opperbest. Iedereen kon daar even zonder fiets genieten van het uitzicht en kijken naar hun lotgenoten, die daar nog omhoog moesten klauteren. Rond de middag waren de meesten weer binnen, konden de fietsen door de wasstraat en kon de opgebouwde conditie weer om zeep geholpen worden met bier en gehaktballen en werd er nog gezellig nagebabbeld op het buitenterras. Vervolgens maar weer terug naar de auto in de hoop niet vast te komen zitten in de modder bij het verlaten van het weiland. Volgens mij is het de meesten wel gelukt met of zonder hulp van hulp van de plaatselijke loonwerker.

Klik hier voor een fotoalbum met foto's gemaakt door Wim van Trui