WM header


De 16e editie van De Boombouw Wintermarathon is vandaag uitgegroeid tot een daverend succes.

De zonovergoten dag zorgde er voor dat ruim 900 sportieve mountainbikers en veldrijders konden genieten van de mooiste plekjes van Salland en Twente.

De tocht voerde langs de schitterende oevers van de Regge, de indrukwekkende zandverstuivingen bij Ommen richting het noordelijke bosrijke deel van de Sallandse heuvelrug bij Hellendoorn. Pittig klimwerk was er op de Lemelerberg en de Hellendoornse berg waar de renners op zoek konden naar het juiste verzet en voldoende grip. Daarna het betere stuurwerk over de slingerende single tracks en de diverse uitdagende afdalingen door het glooide en bosrijke landschap rondom Lemelerveld.

Op de verschillende verzorgingspunten werd er goed gezorgd voor de inwendige mens en het materiaal. Op het gratis menu stond onder andere warme stroopwafel, ontbijtkoek, banaan, warme bouillon en sportdrank, afgerond met een lekker kopje snert. Ook stonden de mannen van Kokkie Bikes Lemelerveld in de startblokken om iedere fiets onderweg in topconditie te houden.

Al met al een super geslaagde dag, ook vanwege de vele positieve reacties van de renners richting de organisatie. Op zondag 25 februari 2024 staat de 17e editie op het programma. Schrijf hem vast in je agenda!

Voor Foto's kijk hier en hier

Voor een film gemaakt door deelnemers kijk hierhier en hier