WM header


Een fraai aantal van 973 mountainbikers trotseerde vandaag de vele heuvels die de route door het Sallandse heuvellandschap te bieden had. Hoewel het weer afgelopen week heel goed was, waren de weergoden de rijders vandaag iets minder gunstig gezind. Toch waren de omstandigheden prima.

De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als topevenement met een 3 sterren-kwalificatie.

Mooiste plekjes

Er was keuze uit drie afstanden: 55, 75 en 100 kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Besthmenerberg naar Junne en van daaruit terug door Beerze en opnieuw door het gebied rondom de Besthmenerberg en de Lemelerberg richting Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

De deelnemers die hadden gekozen voor de langste tocht werden al helemaal verwend. Zij fietsten vanaf de tweede doorkomst op de Besthmenerberg via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn.

Rond 15.30 uur waren alle deelnemers teruggekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.

Voor meer foto's zie de website van De Boombouw Wintermarathon.

Volgend jaar zal de WinterMarathon worden verreden op zondag 25 februari.