WM header


Zondag 16 februari werd door Cycling Lemelerveld voor de 15e keer de Boombouw WinterMarathon georganiseerd. Ook dit jaar, ondanks de slechte weersvoorspelling, weer met veel deelnemers! 

De naam Wintermarathon was niet echt van toepassing met een temperatuur van zo’n 15 graden boven nul. Maar een barre tocht is het wel geworden met regen en harde wind. Door de vele regen die de afgelopen week al was gevallen en daardoor een erg natte ondergrond werd het zwaar voor de rijders.

Zo’n 340 mountainbikers trotseerden het weer en de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft. De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als topevenement met een “Extra Goed Geregeld” kwalificatie.

In totaal kon er 3 afstanden worden gereden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Nieuwebrug. Van daaruit door Lemele naar het gebied rondom de Luttenberg en weer terug naar Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

De 175 deelnemers die hadden gekozen voor de 100 kilometer lange tocht konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de doorkomst bij het natuurcentrum De Lemeler Esch via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn. Rond half 4 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.

Volgend jaar zal de WinterMarathon worden verreden op zondag 28 februari 2021.

 

Voor foto's gemaakt door Richard Huijsmans klik hier

Voor meer foto's gemaakt door Hans Heerink klik hier